18 Augustus 2023  •  Verstilling  •  Frank Duivenvoorde

"Stille Tijd" ; wekelijkse momenten voor jezelf

'Stilte' is de toegangspoort tot de eigen ziel en de ervaring dat er méér is tussen hemel en aarde. Hieronder volgen de locaties en tijdstippen van georganiseerde gemeenschappelijke stilte in de Culemborgse binnenstad.  

Dinsdag 12.00 u : Oud-Katholieke Kerk Lunchpauzemeditatie : Moment voor jezelf met luistermuziek, een korte meditatieve tekst,  10 minuten gemeenschappelijke stilte  ( in- en uitgeleid door de gong ) kort gebed met zegenwens en afsluitende luistermuziek. Duur : half uur. Toegang gratis. Aanmelden vooraf niet nodig. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. 

Wekelijks een 'Uur Stille Tijd' op maandagavond en Lunchpauzemeditaties op dinsdagmorgen om 12.00 u tijdens de weekmarkt  in de binnenstad  georganiseerd door Stadsklooster Culemborg in de  Oud-Katholieke Kerk  (Varkensmarkt 20)

Maandagavond 19.15 u Oud-Katholieke Kerk : Een uur 'Stille tijd' georganiseerd door vrijwilligers van het Stadsklooster. 

19.00 Kerk open en thee

19.15 Start meditatie met kort fragment luistermuziek en meditatieve spreuk.

19.20 Gemeenschappelijke stilte

20.10 Meditatieve Luistermuziek

20.15 Afsluiting en ( voor wie wil ) nagesprek ( - 20.30 u sluiting)

Deelname is voor iedereen toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage van 5 euro per keer  wordt op prijs gesteld voor thee,onderhoud en verwarming van de kerk. (Voor vragen of contact  : StadskloosterCulemborg@gmail.com )

Zondagavond 19.00 u Grote- of Barbarakerk : Avondgebed of Vesper georganiseerd door de Raad van Kerken Culemborg. Ingang bij de consistorie aan de zijkant bij de glazen deur. Duur 40 minuten. Iedereen van harte welkom. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt gewaardeerd. ( Let op : Zo. 17 sept. = Bachcantatevesper door de Barbaracantorij ; het eerste Avondgebed is zo. 24 sept. )

Elke zondagavond ( vanaf 17 sept.) Vesper of Avondgebed van de Raad van Kerken in de Grote- of Barbarakerk