30 Mei 2024  •  Frank Duivenvoorde

Foto-expositie in de Oud-Katholieke Kerk : 'Wat zijn dat voor enge beestjes ? '

Foto-expositie: Wat zijn dat voor (enge) beestjes ?

 'Het lijken wel aliëns!', 'Wat een design!' 'Ik wist niet dat een spin zo mooi is!' Reacties die natuurfotograaf Arno Kerkdijk vaak hoort als hij mensen naar hele gewone beestjes laat kijken zoals hij ernaar kijkt.

 Of het nu om een insect, amfibie of vogel gaat, natuurfotograaf Arno Kerkdijk pakt het moment dat het dier zich als individu laat zien; een wezen waarmee we dezelfde ruimte delen. Henk Fontein schreef er verstilde haiku bij, waardoor je nog beter gaat kijken. Als je het ook zo gaat zien kan je er niet meer omheen, je gaat onvermijdelijk van ze houden.

Opening met lezing

Op zaterdag 1 juni start deze wondermooie foto-expositie met een lezing over biodiversiteit in de stad.

We delen onze leefomgeving met honderden soorten, die allemaal een eigen rol in ons welzijn spelen. Ze ruimen op, zorgen voor voedsel, brengen ons schoonheid. Best belangrijk om ons eens af te vragen wat ze eigenlijk voor ons doen. Myra van der Velde, raadslid voor Partij voor de Dieren Culemborg opent de expositie met een korte lezing en de kinderen van de Agora Basisschool zorgen voor de muzikale omlijsting. Arno vertelt wat hem raakte in een pad, en hoe hij tienduizenden amfibieën redde. Aansluitend is er koffie en thee.

Wanneer

Om 10.00 uur in de Oud-Katholieke Kerk op de Varkensmarkt in Culemborg. Verder zijn de foto's en haiku in de maanden juni en juli op marktdagen te bekijken. Dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. 

 Zomerse natuurworkshops

Gedurende de expositie is er een zomers programma van natuur- en milieu-organisaties. Ze nemen je mee op een stadswandeling, leren je wat je kunt doen voor de bijen, vertellen je hoe je natuurvriendelijk kunt (moes)tuinieren en welke plantjes tussen de straatstenen groeien. Telkens vanuit de vraag: 'Wat doen die beestjes voor jou, en wat kan jij voor hen doen?'
Zie voor het actuele workshop aanbod de agenda: culemborg.oudkatholiek.nl