21 November 2023  •  Frank Duivenvoorde

Festival of Lessons and Carols in Culemborg

Het Culemborg Chapel Choir uit de West-Betuwe is er maar druk mee. De zeventien koorleden zijn volop aan het oefenen voor het in december aangekondigde ‘Festival of Lessons and Carols’. Daarmee wordt vervolg gegeven aan een al jarenlange bestaande feestelijke – van oorsprong Britse - kersttraditie in de binnenstad van Culemborg.

Deze mooie Anglicaanse traditie ontstond in 1880 toen de Anglicaanse bisschop Edward Benson de bijzondere kerstviering samenstelde voor de kerstavond om zeelieden in het Engelse district Cornwall uit de kroeg te houden. En met succes. Naast het beroemde kerstverhaal van de Evangelist Lucas ( H. 2 vers 1 – 20 ) werden ook mooie teksten en poëzie over het thema ‘vrede in de wereld’ ten gehore gebracht. Het koor van Evensong Culemborg neemt een voorbeeld aan deze prachtige traditie.

Middag én avondeditie

Het Culemborg Chapel Choir voert dit jaar voor de zeventiende keer dit festival in de OKK uit. Er is zowel een middageditie als een avonduitvoering. Het koor staat onder leiding van dirigent Arian Ooijevaar en voorganger is pastoor Frank Duivenvoorde. Om helemaal in de kerststemming te komen wordt het publiek in de gelegenheid gesteld sommige van deze bekende liederen mee te zingen. De toegang is vrij; er is een deurcollecte om de onkosten (o.a. verwarming van de kerk ) te bestrijden. Van harte welkom!

Festival of Lessons and Carols in de Oud-Katholieke Kerk, aan de Varkensmarkt :

Middageditie zondagmiddag 17 dec. 16.00 -17.30 uur  - 
Avondeditie  zaterdagavond  23 dec. 20.30 - 22.00 uur

Voor de echte liefhebbers van het Culemborg Chapel Choir: woensdagavond 13 december om 20.00 zingt het koor een Evensong in Advent in de Ned. Herv. Kerk van Tricht.