18 Augustus 2023  •  Frank Duivenvoorde

Bric á brac - snuffelmarkt voor de orgelrestauratie van de Oud-Katholieke Kerk

Voorjaar 2022 'Bric á brac'- snuffelmarkt op de Varkensmarkt tijdens de 'Culemborg ruimt op dag'

Zaterdag 2 september ( 'Culemborg Ruimt Op' - Dag ) en zaterdag 9 september ( 'Open Monumentdag') vanaf 10.00 uur organiseert de Oud-Katholieke een Bric a Brac - snuffelmarkt op de Varkensmarkt ten behoeve van de orgelrestauratie van de kerk. Wees er snel bij want er zijn veel leuke spullen bij die door Culemborgers zijn ingeleverd voor dit goede doel. 

Wie nog overbodige spullen heeft kan ze langsbrengen tijdens de Open Kerk - uren op dinsdagmorgen ( 09.30 u - 13. 00 u ) en zaterdagmiddag ( 13.00 u - 17.00 u ) en anders op afspraak met koster Frans Jacques tel. nr. 06 12659191.

Ook is er tweedehands boekenmarkt en zijn kerk en tuin open ter bezichtiging.

Op het tuinterras zijn koffie, thee en verse taart verkrijgbaar, of verse appelsap of hongaars alcoholvrij kersenbier of alcoholvrij bier met citroen en munt. 

Tijdens Open Monumentendag op za. 9 sept. is er elk heel uur een gratis rondleiding door kerk en pastorietuin die beginnen op de Varkensmarkt bij de ingang van de kerk. Er zijn bijzondere spullen uit de 16 e eeuw tentoongesteld uit de rijke geschiedenis van deze kerk. 

Het thema van Open Monumentendag dit jaar is 'Levend Erfgoed'. Zo kan men de molenaar aan het werk zien in de molen en in de kerk Gregoriaanse muziek beluisteren. 

Welkom op zaterdag 2 september en zaterdag 9 september vanaf 10.00 u op de Varkensmarkt 18 - 20.