30 Mei 2024  •  Frank Duivenvoorde

Betuwse Tuinenroute in weekeinde 8 en 9 juni

(Foto : Een verborgen pareltje in de binnenstad : de pastorietuin van de Oud-Katholieke Parochie. Dit jaar deelnemer van de Betuwse Open Tuinen Route in juni en augustus )

Zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 vanaf 10.00 u Betuwse Tuinenroute

Tijdens de Betuwse Tuinenroute stelt een aantal enthousiaste tuineigenaren hun tuin gratis open. In de route vindt u ook een kwekerij, een openbare stadstuin, een pastorietuin en een kasteeltuin. De tuinen zijn allemaal verschillend van aard zodat iedere tuinliefhebber kan genieten en inspiratie kan opdoen voor de eigen tuin. We doen ons uiterste best om onze tuinen zo goed mogelijk te verzorgen en delen graag kennis en ervaring. De tuinen liggen verspreid over de Betuwe. Door de tuinroute te volgen geniet u ook van de Betuwe, met haar prachtige rivier De Linge. Dit jaar is ook de Oud-Katholieke pastorietuin opgenomen in de Betuwse tuinenroute. Op zaterdag 8 juni vanaf 10.00 u te bezoeken en op zondag 9 juni vanaf 13.00 u open. De tuin is bijzonder vanwege zijn vele hoeken, de frans-mediterrane sfeer die de achterkant van de 16e eeuwse pastorie uitstraalt met zijn fonteinen, de heiligenbeelden, de italiaanse kruidenhoek en het nieuwe grote bijenhotel dat sinds vorig jaar geplaatst is. De tuin wordt geheel onderhouden door vrijwilligers. Op het gezellige terras zijn koffie, thee, alcoholvrij citroen- of mangobier, frisdrank en verse taart verkrijgbaar, al dan niet met slagroom. Verder is de mooie kerk open en te bezichtigen en kan men snuffelen in de tweede hands boekenmarkt.

Let op : Ga voor de route naar https://betuwsetuinenroute.nl Lees daar eerst de informatie over de route want niet alle deelnemende tuinen zijn op dezelfde dag open. Informeer U daarom eerst goed. 

Wij wensen u veel plezier bij het bezoek aan onze website en hopen u te mogen begroeten bij de openstelling van onze tuinen.

De Betuwse tuinen zijn ook opengesteld op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024 van 10:00 tot 17:00.  Ook dan van harte welkom !

( De Italiaanse - of mediterrane hoek in de Oud-Katholieke Pastorietuin is de hoek met de meeste zonuren. Daar groeien o.a. kruiden zoals jasmijn, munt en lavendel. Ook vind men er een barokke fontein en de Venus van Milo, verscholen in het groen)